Wij zijn uiterst tevreden met software en service van CollectOnline
inkasso-software-bowman

Bowman Advocaten

Met de software van CollectOnline optimaliseert Bowman Advocaten haar invorderingstraject en ondersteunt zij haar verdere groei met de laatste nieuwe technologische oplossingen.

CollectOnline heeft ons in staat gesteld om, met behoud van dezelfde kwaliteit en integriteit, het volume van aantal dossiers exponentieel te verhogen, de communicatie met alle betrokken partijen te verbeteren, waardoor de resultaten ook worden geoptimaliseerd.

Patricia Bowman

Debiteuren en incasso

CollectOnline bij Bowman Advocaten

Bowman Advocaten, met kantoor in Antwerpen Centrum, onderscheidt zich in de incassowereld van andere partners door haar streven naar ethisch invorderen en transparantie voor alle betrokken partijen.

Patricia Bowman (eigenaar en zaakvoerder van Bowman Advocaten) citeert: “Een van de onderscheidende kenmerken van Bowman Advocaten is onze expertise in het invorderen van onbetaalde facturen, waarbij we het volledige proces van eerste aanmaning tot opvolging van de gerechtelijke uitvoering controleren in nauwe samenwerking met een vast netwerk van gerechtsdeurwaarders. We streven naar een evenwicht tussen een snelle cashflow voor de ondernemer en een menselijke benadering t.a.v. de debiteur waarbij heel erg wordt ingezet op kostenbeheersing voor alle betrokken partijen. Hierdoor vormen we het perfecte verlengstuk voor ondernemingen in het debiteurenbeheer.”

Uitdagingen

In haar zoektocht naar modernisering, transparantie en technologische vooruitgang stond Bowman Advocaten voor verschillende uitdagingen:

 • Papieren dossiers: Alle dossiers werden manueel aangemaakt, waarbij de capaciteit werd beperkt en de noodzaak tot automatisering noodzakelijk werd.
 • Ethisch invorderen: Het klantenbestand van Bowman Advocaten bestaat voor het merendeel uit opdrachtgevers uit de sociale- en zorgsector. Hierbij is de menselijke benadering van de debiteuren des te belangrijker. Een van de sleutels hiertoe is transparantie voor alle betrokken partijen en een platform eveneens toegankelijk voor alle betrokken partijen.
 • Minnelijk invorderen: Bowman Advocaten hecht veel belang aan het minnelijk invorderen. Dit vergt veel administratie voor afbetalingsplannen, frequente menselijke interactie en toegankelijkheid via zoveel mogelijk kanalen.
 • Innovatie: Het kantoor wilde innoveren en zocht naar een moderne en transparante oplossing.

Oplossing

Bowman Advocaten implementeerde RecoverOnline van CollectOnline als de oplossing voor hun uitdagingen. De belangrijkste kenmerken van de geïmplementeerde oplossing zijn:

 • Automatisatie: CollectOnline biedt geavanceerde automatisatie, waardoor het kantoor meer dossiers kan verwerken zonder de controle over de dossiers te verliezen.
 • Ethische Invordering: De technologische oplossingen, dat het platform van CollectOnline biedt, maakt het voor Bowman Advocaten mogelijk om haar streven naar ethisch en efficiënt invorderen te optimaliseren.
 • Minnelijke Aanpak: De software ondersteunt de minnelijke aanpak met transparante communicatie en de mogelijkheid voor debiteuren om eenvoudig en transparant afbetalingsplannen aan te vragen en goed te keuren.
 • Transparante Communicatie: CollectOnline biedt verschillende communicatiemogelijkheden, zoals SMS, e-mail en telefoon, allemaal gecentraliseerd in een portaal voor eenvoudige opvolging.
 • Samenwerking met Gerechtsdeurwaarders: Het systeem biedt transparante interactie met gerechtsdeurwaarders, waardoor alle partijen de voortgang van dossiers kunnen volgen.

Resultaat

Dankzij CollectOnline heeft Bowman Advocaten indrukwekkende resultaten behaald:

 • Efficiëntieverbetering: Het kantoor kan nu meer dossiers verwerken met behoud van dezelfde kwaliteit en dossierkennis, waardoor ze kunnen groeien met hetzelfde team.
 • Verbeterde Interactie: CollectOnline heeft gezorgd voor doorgedreven interactie met zowel crediteuren als debiteuren, waardoor alle partijen actief kunnen bijdragen aan het dossier.
 • Transparantie en Inzichtelijkheid: Het kantoor geniet nu van meer transparantie en inzicht in alle aspecten van het invorderingsproces.
 • Geen Manueel Werk meer: Handmatige en verouderde processen behoren tot het verleden, waardoor de productiviteit aanzienlijk is verbeterd.
 • Innovatie: Bowman Advocaten is nu volledig in lijn met de laatste nieuwe technologische oplossingen en kan nu volledig digitaal en online dossiers verwerken, wat cruciaal is gebleken in de nasleep van de COVID-19 pandemie.
 • Tevredenheid: Patricia Bowman en het team van Bowman Advocaten is zeer tevreden over de oplossing en de samenwerking met CollectOnline, die als toegankelijk en menselijk-professioneel wordt ervaren.

Quote van Patrica Bowman - zaakvoerder

"CollectOnline heeft ons in staat gesteld om, met behoud van dezelfde kwaliteit en integriteit, het volume van aantal dossiers exponentieel te verhogen, de communicatie met alle betrokken partijen te verbeteren, waardoor de resultaten ook worden geoptimaliseerd. Onze opdrachtgevers zijn tevreden omdat ze ten allen tijden toegang hebben tot het dossier voor de meest geactualiseerde stand van zaken en ook in real-time rapporten kunnen opvragen over de recuperatie van de dossiers. Met een eigen login kunnen debiteuren zelf een afbetalingsplan aanvragen en de voortgang van het dossier opvolgen. 

Conclusie: voor iedereen een WIN-WIN. CollectOnline is voor ons een waardevolle partner, die toegankelijkheid en professionaliteit combineert op een manier die ons kantoor ten goede komt.”

Hun voordeel:

Doorgedreven automatisatie en communicatie.

Centrale oplossing voor alle

partijen.

Ondersteunt hun ethische en

minnelijke aanpak.

Efficiëntieverbetering en verbeterde interactie.

Transparantie en inzichtelijkheid.

CollectOnline is voor ons een waardevolle partner, die toegankelijkheid en professionaliteit combineert op een manier die ons kantoor ten goede komt.

Ontdek wat andere klanten vertellen.