Incasso en debiteurenbeheer met CollectOnline software
inkasso-software-bowman

Cash & Credit Collectors

Middels CollectOnline is Cash & Credit Collectors dé succesvolle partner voor de extern beheerde debiteuren- en incassostrategie binnen Juice PLUS+ in meer dan 15 landen in Europa.

Door het inzetten van de software platformen DunningOnline en RecoverOnline van CollectOnline is Cash & Credit Collectors dé succesvolle partner voor de extern beheerde debiteuren- en incassostrategie binnen Juice PLUS+ in meer dan 15 landen in Europa.

Fred Louwerens

Incasso en debiteuren

CollectOnline bij Credit & Cash Collectors

Fred Louwerens heeft 30 jaar ervaring op het gebied van creditmanagement. In 2016 lanceerde hij Cash & Credit Collectors met full focus op debiteurenbeheer en incasso. Met zeven medewerkers en een tiental partnerkantoren in het buitenland is Cash & Credit Collectors momenteel actief in 15 Europese landen. Cash & Credit Collectors is gespecialiseerd in debiteurenbeheer van consumenten en bedrijven, adviseert en assisteert waar nodig bij incasso. Of het nu gaat om het beheren van postorder-, e-commerce-, telecommunicatie- of internet gerelateerde schulden, Cash & Credit Collectors blinkt uit in debiteurenbeheer en het incasseren van openstaande vorderingen. Het opzetten van een extern beheerde krediet incasso-strategie voor Juice PLUS+ is een sprekend voorbeeld.

Juice PLUS+ is een multi-level marketing bedrijf binnen de high-end voedselsupplementen markt dat mensen helpt een gezonder en beter leven te leiden in meer dan 20 landen.  Klantvriendelijkheid en het aanbieden van hoogwaardige producten is belangrijk voor Juice PLUS+. Cash & Credit Collectors werkt, als een extern verlengstuk voor debiteuren en incasso beheer, volgens dezelfde interne waarden.

Uitdagingen

Cash & Credit Collectors stond voor een cruciale uitdaging. De conventionele methode en softwareplatformen vereisen tijdrovende ontwikkeling van interfaces met externe partners. Zonder interfaces geen onmiddellijke uitwisseling van cruciale gegevens, wat leidde tot vertragingen in het incassoproces en een aanzienlijk risico op informatieverlies. De uitdaging ging niet alleen over het stroomlijnen van de activiteiten, maar ook over het waarborgen van een veilige, efficiënte en conforme omgeving voor het verwerken van gevoelige financiële informatie in meerdere landen. Cash & Credit Collector erkende de noodzaak van een geïntegreerde oplossing om deze hindernissen te overwinnen en de effectiviteit van het debiteuren- en incassobeheer voor Juice PLUS+ te verhogen.

Oplossing

Het CollectOnline software platform bewijst zich als een krachtig instrument voor het beheren van het debiteuren- en incassoproces bij Cash & Credit Collectors voor hun klant Juice PLUS+. De software biedt uitgebreide functionaliteiten die de efficiëntie vergroten, de communicatie verbeteren en de algehele prestaties optimaliseren. Belangrijke aspecten zijn:

  • Integratie van Debiteurenbeheer en Incasso: CollectOnline biedt een geïntegreerde oplossing voor zowel debiteurenbeheer als incasso. Dit vereenvoudigt het proces en bevordert een gestroomlijnde workflow over het gehele invorderingsproces.
  • Centraal Communicatieplatform: Het platform fungeert als een centraal communicatieknooppunt, waardoor Juice PLUS+, Cash & Credit Collectors, andere partners en debiteuren direct kunnen communiceren. Dit zorgt voor uniformiteit, transparantie en efficiëntie in alle communicatie- en opvolgingsactiviteiten.
  • SyncApp: Met SyncApp is er nu directe uitwisseling van gegevens, waardoor alle partijen snel met actuele informatie kunnen werken, wat resulteert in snellere verwerking, geen informatieverlies en minimale risico's met gevoelige gegevens.
  • Samenwerking met Andere Partners: Cash & Credit Collectors werkt samen met verschillende internationale partners binnen hetzelfde systeem. Dossiers kunnen gemakkelijk worden uitgewisseld tussen de partijen, waardoor een naadloze samenwerking wordt bevorderd.

Resultaat

CollectOnline heeft met succes de debiteuren en incasso processen voor Juice PLUS+ bij Cash & Credit Collectors geoptimaliseerd. Het biedt een end-to-end platform waarop alle betrokken partijen – debiteuren, incassopartners, en klanten – kunnen communiceren en bijdragen aan een gestroomlijnde, transparant en effectief debiteurenbeheer en incassoproces in 15 landen.

  • Kostenbesparing: Het werken met internationale partners volgens de lokale stijl en gevoeligheden in verschillende landen resulteert in een aanzienlijke kostenvermindering.
  • Operationele Efficiëntie: Snellere verwerking, gestroomlijnde communicatie en uniforme processen dragen bij aan een efficiënter bedrijfsmodel.
  • Flexibiliteit en Schaalbaarheid: Door een consistente aanpak en snelle onboarding biedt CollectOnline de flexibiliteit om zich makkelijk aan te passen aan veranderende behoeften en groeiende activiteiten.
  • Verbeterde Succesratio: De gestroomlijnde processen, nauwkeurige gegevensuitwisseling en effectieve communicatie dragen bij aan een succesvolle inning van openstaande bedragen.

Quote van Fred Louwerens -  Eigenaar Cash & Credit Collectors

"De samenwerking met Cash & Credit Collectors en het gebruik van CollectOnline hebben een aanzienlijke impact gehad op de efficiëntie en het succes van het debiteuren- en incassobeheer van Juice PLUS+. Met CollectOnline hebben we niet alleen een krachtig platform voor externe incasso, maar hebben we ook een op maat gemaakte oplossing kunnen bieden voor het volledige debiteurenbeheer van Juice PLUS+ in 15 landen. Het directe uitwisselingssysteem en de uniforme, transparante software hebben niet alleen tijd en kosten bespaard, maar hebben ook geleid tot aanzienlijk hogere succespercentages. We zijn trots om voor Juice PLUS+ als een gewaardeerde partner het debiteurenbeheer en externe incasso uit te voeren en kijken uit naar verdere samenwerking en uitbreiding van deze succesvolle aanpak."

Quote van Micha Koepfli - Senior Director Juice PLUS+

”CollectOnline en Cash & Credit Collectors zijn geweldige partners geweest bij het opzetten van een extern beheerde kredietincasso-strategie voor meerdere landen en  partners binnen Europa. 

De expertise van Fred en zijn partners in verschillende Europese rechts-gebieden, de actieve samenwerking en de openheid om de overeengekomen incassoprocessen voortdurend te verbeteren, hebben ervoor gezorgd dat dit een zeer succesvolle relatie is geworden.

De uniforme, transparante software die door alle regionale partners wordt gebruikt, heeft ons incassobeheer vereenvoudigd en de zichtbaarheid van ons incassosucces vergroot. Wij waarderen CollectOnline’s  en Fred’s pragmatische aanpak, openheid voor feedback en snelle oplossing van problemen en kijken ernaar uit om met hem te blijven samenwerken."

Hun voordeel:

Debiteurenbeheer op maat in 15 landen.

Heel wat tijd en kosten gespaard.

Naadloos geïntegreerd met Incasso beheer.

Alle partijen werken met dezelfde software oplossing.

Transparantie en inzichtelijkheid.

CollectOnline is voor ons een waardevolle partner, die toegankelijkheid en professionaliteit combineert op een manier die ons kantoor ten goede komt.

Ontdek wat andere klanten vertellen.