Debiteurenbeheer en incasso
AAS Stellingbouw en Global Collection
08 februari 2023 

AAS Stellingbouw en Global Collection

AAS Stellingbouw en Global Collection

Best of Both Worlds uit de soloalbum Double Fun is een nummer van de Britse zanger Robert Palmer uit 1978.

Voor AAS Stellingbouw is het meer dan double fun.

Algemene Antwerpse Stellingbouw, kortom AAS Stellingbouw is gespecialiseerd in het plaatsen van stellingen en trappentorens en biedt ook bouwliften aan om het transport van goederen veilig te verzekeren.

Volgens Danny Clissen en Johan Versweyvelt van AAS Stellingbouw liepen ze tegen het probleem aan dat de facturen te laat werden voldaan, voornamelijk door het niet consequent opvolgen van hun facturen. AAS Stellingbouw is actief in het verhuren van stellingen aan aannemers en wil sneller slechte betalers detecteren om geen bijkomend materiaal meer te verhuren aan diezelfde aannemer en dusdanig ook sneller de dubieuze debiteuren te kunnen doorsturen naar hun incassopartner.

AAS Stellingbouw is in maart 2022 gestart met DunningOnline van CollectOnline en heeft inmiddels het gehele debiteurenproces geautomatiseerd. Hun facturen worden nu 30% sneller voldaan dan voorheen, een aanzienlijke winst in de liquiditeit en solvabiliteit.

AAS Stellingbouw was ook op zoek naar een betrouwbare incasso partner voor de dubieuze debiteuren. Ze hebben het incassokantoor Global Collection gevonden binnen het grote klantennetwerk van CollectOnline. Het grootste voordeel is dat nu het hele kredietmanagement proces altijd inzichtelijk is vanaf de openstaande factuur tot aan de betaling ervan omdat de softwareproducten van CollectOnline naadloos met elkaar zijn geïntegreerd.

Het bedrijf Global Collection uit Hamme levert diensten binnen alle facetten van creditmanagement zoals debiteurenbeheer, minnelijke incasso en juridische ondersteuning.

Samuel Westerlinck van Global Collection automatiseert al zijn diensten met de software van CollectOnline. De reden waarom hij voor RecoverOnline van CollectOnline heeft gekozen is volgens hem heel eenvoudig: “CollectOnline biedt met één softwareoplossing het hele spectrum vanaf het maken van een factuur tot aan de betaling daarvan”.

Naast het Incassobeheer voor hun klanten biedt Global Collection ook de mogelijkheid om voor hun klanten het debiteurenbeheer uit te voeren in de look en feel van de klant. Als een betaling uitblijft zetten ze met één druk op de knop het gehele dossier om naar een incassodossier en wordt er automatisch de juiste workflow opgestart met de juiste kostenberekening. Dit levert hun niet alleen een kostenbesparing op maar ook een betere klantbeleving doordat hun klanten over het gehele traject altijd inzage hebben in de status van de facturen. Door de inzet van CollectOnline heeft Global Collection een slaagkans weten te behalen van wel 99,2% van alle behandelde facturen.

Samual Westerlinck - “CollectOnline is er zo op gebouwd dat wij als invorderingskantoor ons kunnen richten op onze kerntaken, terwijl de administratieve verwerking volledig worden ondervangen door de software van CollectOnline”.

Best of Both Worlds: “Bedrijven kunnen bij CollectOnline terecht voor het gehele kredietmanagement proces, hun expertise en toegang tot een uitgebreid netwerk voor outsourcing en diensterverlening”.

Over de schrijver
Reactie plaatsen