Gemeenten en deurwaarders
Gemeenten en deurwaarders

Digitaliseer en automatiseer processen eenvoudig en voorkom handmatig werk.

Bij het merendeel van de gemeenten blijkt dat het doorsturen van debiteurendossiers naar de deurwaarder nog steeds een omslachtig en tijdrovend proces is. Zo moeten bijvoorbeeld alle relevante documenten van een dossier handmatig verzameld, gescand en verstuurd worden. Daarnaast is er weinig overzicht over hoe dossiers zich ontwikkelen bij een deurwaarder.

CollectOnline heeft dit proces in hun softwareplatform voor debiteurenbeheer volledig geautomatiseerd om zodoende 70% aan tijd te winnen.

Uw debiteurdossiers doorlopen geheel automatisch een volledig traject waarbij er op geregelde tijdstippen communicaties naar uw debiteur verstuurd worden – herinneringen per mail of op papier, voorzien van een betaallink met QR code, tekstberichten per sms, aangetekende mails of aangetekende brieven. Wanneer er echter op het einde van het traject nog steeds geen betaling ontvangen is, kan het platform deze automatisch toevoegen aan de lijst voor het college (niet fiscale vorderingen) en worden besproken voor goedkeuring. Bij akkoord zet u het gehele dossier met één druk op de knop over naar de deurwaarder die voor u het dwangbevel opmaakt en retour stuurt naar de mailbox van de financiële directeur. Aan de hand van een digitale ondertekening kan het dossier dan definitief overgedragen worden. Het dossier zal volledig automatisch in het platform van de deurwaarder toegevoegd worden, zodat de verdere stappen in het dossier meteen kunnen starten.

Het platform van CollectOnline zorgt ervoor dat u op de hoogte blijft van de ontwikkelingen bij een deurwaarder zodat uw dossier altijd accuraat blijft. Hiermee heeft u de controle en het gepaste overzicht van uw debiteuren. Dit is een klein onderdeel in uw debiteurenbeheer, CollectOnline kan het gehele proces voor u automatiseren.

Wilt u meer weten, vraag het aan een CollectOnline expert.  Contacteer ons.

Over de schrijver
Reactie plaatsen